Beépíthető lámpa: az otthon diszkrét fénye

Beépíthető lámpa: az otthon diszkrét fénye

Bárki tapasztalhatja a saját bőrén, hangulatán és a közérzetén, hogy mennyire fontos egy helyiségben a megvilágítás. Azt, amit látunk: a fénynek a színe. Te tudtad, hogy a fényhatás a színvisszaadásból fakad? Tudtad, hogy általában a legkellemesebbeknek a meleg fényűeket tartják? A szín mellett azonban az sem utolsó, hogy mekkora áramforrást vesz mindez igénybe, valamint, hogy az izzó hol kerül beépítésre. Ezért beszélünk most a beépíthető lámpákról. A Led-es, a fénycsöves, a halogén és a hagyományos izzólámpáról/villanykörtéről. Na de hová helyezzük őket?

A beépíthető lámpáknak négy nagyobb típusát, csoportját különböztethetjük meg egymástól: vannak a takarékosságukról és nagy teljesítményükről ismert Led-es beépíthető lámpák; a hosszú csíkban elhelyezkedő fénycsövek, melyeknek búrája lehet többféle alakú, színű és formájú; a kellemes és egyedi fénnyel rendelkező halogénelemből álló halogén lámpák; valamint a mindenki számára jól ismert, hagyományos izzólámpa, közismert néven a villanykörte.

Hogy hol mutatnak jól ezek a beépíthető lámpák, az természetesen a beépíteni kívánt helytől, helyiségtől függ. Általában bútorokba szokták építeni ezeket a fényforrásokat. Remek hangulatelemek ugyanis egy szép nappali vagy konyhai bútorzatban. Egyszerre új színbe, köntösbe öltöztetik az adott helyiséget.

Melyiket válasszuk? Hagyományos villanykörte, hatékony Led vagy kellemes halogén?

Legnagyobb múlttal egyértelműen az izzólámpa, vagyis a villanykörte rendelkezik. Hátránya azonban, hogy nagyon kicsi a fényhasznosítási képessége, így alacsony hatásfokon dolgozik. Számokban kifejezve azt is mondhatnánk, hogy működése során mindössze 2-5% az általunk érzékelt fény, a többi hőként távozik, azaz fényként ez már nem hasznosítható.

A LED és a halogén izzók ennél nagyobb hatásfokon dolgoznak. A LED energiatakarékos. Igaz, hogy a boltban drágább beszerezni a hagyományos izzónál, de az áramszámlákat nézve már 3 hónapon belül kamatostul megtérül és mivel sokkal tovább tart, mint egy hagyományos izzó, szinte alig kell cserélni.

A halogén a személyes kedvencem. Jellegzetessége, hogy egy speciális kvarcüveg bura öleli körbe, melyben semleges gáz és halogén elemek találhatók. Ezek azok az elemek, amik nagyban növelik és javítják a fényhasznosítási képességet. Ezzel együtt pedig növelik az izzók élettartamát is.

Ha választhatnánk, mi vagy a LED vagy a halogén mellett döntenénk. Mivel azonban még a hagyományos villanykörte kapható a legkülönfélébb méretben és teljesítményben, mivel ez a legolcsóbban kiépíthető, hiszen a foglalaton és kapcsolón kívül más elektronikai szerelvényre nincs szükség az üzemeltetésre, a háztartások zömében izzó van. És még egy darabig az is lesz.

A megfelelő fények, a megvilágítás az otthont felemeli, új világot teremtenek. A beépíthető lámpák a lakás megvilágítást tovább fokozzák, osztják a teret még a helyiségen belül is. Érdemes ezekben a plusz fényforrásokban gondolkodni, kipróbálni és alkalmazni.



Hangulatfény fali lámpák Hangulatfény fali lámpák Hangulatfény fali lámpák Kerek beépíthető lámpák Kerek beépíthető lámpák Kerek beépíthető lámpák LED izzós beépíthető lámpák LED izzós beépíthető lámpák LED izzós beépíthető lámpák

Unipro

Unipro

Unipro UP-1459014 lámpacsatlakoztató UP-1459014 Unipro UP-1459014 lámpacsatlakoztató UP-1459014 Unipro UP-1459014 lámpacsatlakoztató UP-1459014 Unipro UP-1459014 lámpacsatlakoztató UP-1459014 Unipro UP-1459391 takaró elem UP-1459391 Unipro UP-1459391 takaró elem UP-1459391 Unipro UP-1459391 takaró elem UP-1459391 Unipro UP-1459391 takaró elem UP-1459391

KWa5ace7ae1cde8a07d39891d86b774fcf

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Székhelyszolgáltatás keresőoptimalizálás

Keresőoptimalizált bérelhető weboldal készítés kontra saját weboldal - Esküvői ceremóniamester

Tetőfedés kerámia cseréppel